CMAS One Star Diver

 

One Star Diver Dykkurs

Detta är grundkursen inom CMAS.

Torrdräktscertifikat ingår!

Kursstart och info
?? 2024, 18:00

Första bassängpass
?? 2024, 16:00

Kursens mål

Utbilda till en sådan färdighet att elev kan delta i dyk tillsammans med dykare med lika eller högre behörighet. Elev ska vara fullt kapabel att dyka säkert med sportdykarutrustning och kunna assistera annan dykare.

Villkor för kursen

För att få börja kursen ska eleven ha fyllt 14 år, inneha friskintyg för sportdykning (blankett och förslag på läkare kan erhållas från kursledare) samt vara simkunnig. Klicka här för att ladda ner hälsodeklarationen.
För att erhålla dykcertifikat ska eleven ha genomgått e-learningen med godkänt resultat, samt uppnå den nivå av färdighet i dykteknik och livräddningsteknik som ställs av Svenska Sportdykarförbundet och CMAS.

Kursens omfattning

  • Teori avseende dykteknik, handhavande av utrustning för sportdykning, användning av dyktabeller, kroppens påverkan i vatten och under tryck samt livräddningsteknik
  • Praktik i skyddat vatten/bassäng, 7 st (ca 3 h/gång)
  • Praktik i öppet vatten/storsjön, 2 heldagar, lördag och söndag

Teorin genomförs via ”e-learning” där du studerar hemma vid en dator i din egen takt. Möjlighet till instruktörsledda lektioner i klubblokalen finns också, och vissa lektioner, ex. HLR är alltid i klubblokalen.

Praktik avseende fridykningsteknik, apparatdykningsteknik, haveriövningar, livräddning i och ur vatten, Hjärt-Lung Räddning (HLR). Alla övningar genomförs både inomhus i bassäng och utomhus i öppet vatten allt eftersom elevernas färdigheter utvecklas.

Kursavgift

I kursavgiften ingår all undervisning, lån av utrustning, luftfyllningar, kurslitteratur, dykcertifikat och diplom.
Kursavgiften är 4500 kr för juniorer <18år, och 5500 kr för seniorer 18+år.
(Utöver detta tillkommer i vissa fall eventuellt en kostnad för läkarundersökning)
Vid inbetalning av kursavgift så ange namn och personnummer på/i Plusgiroblanketten/meddelandefältet.
PG 23 79 21-2 eller Swish 123 271 34 36

Anmälan

Observera att du inte är garanterad plats i kursen förrän du betalt kursavgiften. Anmälan är alltså inte slutgiltig förrän betalning har skett. Begränsat antal platser.
Kom ihåg att fylla i och ta med hälsodeklarationen till första kursstartsträffen.

Syns inget kurstillfälle i formuläret nedan så är kursen fullbokad eller så har inget datum för kursstart beslutats ännu. Håll utkik här och på våra sociala medier för nästa tillfälle.

Information

e-post: utbildning@jamtdykarna.com
tel: +46 70 311 32 14

Kursen sker i samarbete med SISU.